Shopping Cart

Showroom van 1800 m2

Eigen bezorgservices

Deskundig en persoonlijk advies

25+ Merken

Hoe maak ik tuinkussens schoon?

Tuinkussens schoonmaken, hoe doe je dat? Het is een veelgestelde vraag. Tuinkussens hebben namelijk genoeg te verduren. Denk maar aan die ene regenbui toen je vergeten was om ze naar binnen te halen, vogels die op je kussens poepen, dat rode glas wijn dat uit je handen valt of die klodder saus tijdens de barbecue. Al ben je nog zo zuinig op je tuinkussens, een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Benieuwd hoe jij je tuinkussens het beste schoonhoudt? Lees dan verder voor tips over tuinkussens schoonmaken.

Tuinkussens schoonmaken met afritsbare hoes

De meeste tuinkussens uit onze collectie beschikken over een afritsbare hoes. Probeer de vlek in het tuinkussen echter eerst schoon te krijgen met een droge doek of zachte borstel. Is de vlek nog niet weg? Rits de hoes dan van het kussen af en was deze in de wasmachine. Tuinkussen hoezen kunnen gewassen worden op maximaal 30 graden. Controleer altijd eerst of de hoes een wasvoorschrift heeft, voordat je actie onderneemt. De vulling is niet geschikt om te wassen. Na het wassen kun je de hoes het beste laten drogen op een droge warme plaats. Let erop dat je de natte hoes niet in de volle zon laat drogen, hierdoor kan deze sneller verkleuren. Ook het gebruik van een droger raden wij sterk af, hierdoor kan de hoes krimpen.

Tuinkussens schoonmaken zonder afritsbare hoes

Heb je een tuinkussen zonder afritsbare hoes? Ga dan als volgt te werk. Probeer de vlek eerst met een droge doek of borstel schoon te krijgen. Lukt dit niet? Ga dan deppend aan de slag met een schone doek of spons en een beetje afwasmiddel. Ga niet wrijven, dat maakt de vlek alleen maar erger. Gaat de vlek er niet uit? Was het tuinkussen dan in een lauwwarm badje met wat afwasmiddel. Doe het kussen nooit in de wasmachine. Laat het kussen vervolgens door en door drogen. Berg de kussens niet op als ze nog iets nat zijn, want dan heb je kans dat de vochtige vulling gaat schimmelen.

Laat je tuinkussens niet buiten liggen

De meeste tuinkussens in onze collectie zijn gemaakt van weerbestendige materialen, dit betekent dat ze een hoge kleurechtheid hebben. Daarnaast zijn ze vuil- en vochtafstotend en hierdoor geschikt voor alle jaargetijden. Wanneer je geen gebruik van de tuinkussens maakt, kan een beschermhoes uitkomst bieden tegen vlekken van vogelpoep en rottende bladeren. Zo houd je je tuinkussens beter schoon. Ook is de vulling dan altijd droog als het weer tijd is om heerlijk in de tuin te genieten van je tuinset! Indien mogelijk adviseren wij om de kussens in de wintermaanden droog op te bergen.