Shopping Cart

Showroom van 1800 m2

Eigen bezorgservices

Deskundig en persoonlijk advies

25+ Merken

Hoe verwijder ik groene aanslag van tuinmeubelen?

Groene aanslag verwijderen van tuinmeubelen is een klusje dat je eenvoudig zelf kunt doen. Groene aanslag wordt veroorzaakt door mossen en algen. Deze mossen en algen doen het goed op vochtige en schaduwrijke plaatsen. In de winter hebben veel plekken in de tuin lange tijd geen zon, waardoor groene aanslag, mos en algen hun kans schoon zien. Het verwijderen van groene aanslag op tuinmeubelen is dan ook echt een klusje voor het voorjaar. Benieuwd hoe je dit het beste kunt doen? Met onderstaande tip van Lukkes Outdoor verwijder je eenvoudig de groene aanslag van je tuinmeubelen!

Groene aanslag verwijderen

Groene aanslag kun je het beste verwijderen met een emmertje heet water en een scheut groene zeep. Hiermee kom je een heel eind als je tuinmeubels van hout, kunststof, staal of aluminium hebt. Gebruik voor het schrobben een zachte spons of doek. Gebruik nooit bijtende reinigingsmiddelen (allesreiniger of chloor), een schuurspons, staalborstel of hogedrukreiniger om tuinmeubelen mee schoon te maken. Het materiaal kan hierdoor beschadigd raken en nog meer vuil aantrekken.

groene aanslag voorkomen

Ondanks dat het niet altijd mogelijk is, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om groene aanslag op tuinmeubelen te voorkomen. Heb je de ruimte om de tuinmeubelen in de winter op een droge plek op te bergen? Dan raden we dit sterk aan. Vocht is de grootste veroorzaker van groene aanslag en krijgt zo geen kans. Je tuinmeubelen blijven zo nog langer mooi en het scheelt je een dag schrobben in het voorjaar! Heb je niet de mogelijkheid om je tuinmeubelen in de winter naar binnen te verplaatsen? Kijk dan of het mogelijk is om de tuinmeubelen op een zonnige plek neer te zetten. Op deze manier beperk je de aantasting van groene aanslag en krijg je ze binnen een handomdraai weer schoon!