Shopping Cart

Showroom van 1800 m2

Eigen bezorgservices

Deskundig en persoonlijk advies

25+ Merken

Houten tuinmeubelen schoonmaken, hoe doe ik dat?

Heb je gekozen voor houten tuinmeubelen? Dan zul je deze af en toe moeten schoonmaken. Want wanneer je houten tuinmeubelen het hele jaar door buiten staan, is de kans groot dat er een groene aanslag op verschijnt. Maar geen paniek, deze aanslag krijg je gemakkelijk weg. Met onderstaande tips houd jij je houten tuinmeubelen lang mooi én schoon!

Houten tuinmeubelen schoonmaken

Om houten tuinmeubelen lang mooi te houden, kun je deze het beste schoonmaken met een teak cleaner. Deze cleaner is speciaal ontwikkeld om schimmels en algen die in het hout zitten te doden. Een andere manier om de houten tuinmeubels schoon te maken is met een zachte borstel en een emmertje sop. Het sopje kun je het beste maken met een beetje ouderwetse groene zeep. Belangrijk is wel om de houten meubelen goed te laten drogen na het schoonmaken.

Gebruik nooit staalwol, een staalborstel of hogedrukreiniger om je houten tuinmeubelen schoon te maken. Het hout kan hierdoor beschadigd raken en nog meer vuil aantrekken.

Hoe vaak houten tuinmeubelen schoonmaken?

Wij adviseren om je houten tuinmeubelen jaarlijks schoon te maken. Na de herfst en winter met rottende bladeren, regen, en sneeuw zijn je houten meubelen ook toe aan een schoonmaakbeurt. Door het vocht en weinig zon in deze periode kan er een groene aanslag ontstaan. Je kunt je tuinmeubelen daarom het beste schoonmaken in het vroege voorjaar, zodat je tijdens de eerste zonnestralen direct kunt genieten van je houten tuinmeubelen!