Shopping Cart

Showroom van 1800 m2

Eigen bezorgservices

Deskundig en persoonlijk advies

25+ Merken

Moeten mijn tuinkussens in de winter naar binnen?

De meeste tuinkussens, die wij bij Lukkes Outdoor verkopen, zijn gemaakt van materialen die weerbestendig zijn. Ze zijn vuil- en vochtafstotend en daarmee geschikt voor alle vier de jaargetijden – dus ook de winter. Is het daarom wel nodig om je tuinkussens in de winter binnen op te bergen? Ons advies is om de tuinkussens in de wintermaanden droog op te bergen. Dit kun je op de volgende manieren doen: Opbergtassen; Tuinmeubelhoezen; Kussenboxen; Binnenshuis.

Weerbestendige materialen

De meeste tuinkussens in onze collectie zijn gemaakt van weerbestendige materialen. Dit houdt in dat ze vuil- en vochtafstotend zijn, zodat je ze het hele jaar door kunt gebruiken. Is de vulling in de herfst nat geworden? Dat is dan geen enkel probleem: deze is weer droog voordat je er in het voorjaar van wilt genieten.

Ons advies: netjes opbergen

Steeds meer tuinkussens zijn weerbestendig. Dat is fijn, want zo hoef je er vrij weinig rekening mee te houden. Vergeet je ze een keer op te ruimen? Dan kun je ze nog gewoon gebruiken. Toch adviseren wij je bij Lukkes Outdoor om de tuinkussens in de wintermaanden binnen op te bergen. Dit kan op verschillende manieren, waaronder:

Opbergtassen

Voor het opbergen van tuinkussens kun je een speciale opbergtas gebruiken. Deze is in veel gevallen gemaakt van ademend polyester. Dit betekent dat vocht binnenin de tas afgevoerd wordt, maar vuil en water van buitenaf geen kans krijgt. Een opbergtas beschermt ook tegen verkleuringen door zonlicht. Zo blijven de kussens langer mooi!

Tuinmeubelhoezen

Een andere manier om jouw tuinkussens netjes op te ruimen, is door gebruik te maken van een tuinmeubelhoes. Deze hoes plaats je over de complete set tuinmeubels heen. Hierdoor is het geheel goed tegen de regen beschermd.

Kussenboxen

Veel huishoudens maken gebruik van kussenboxen. Deze bieden minder bescherming dan de hierboven genoemde mogelijkheden. De boxen bieden namelijk alleen bescherming tegen spatwater. Ze zijn dus niet waterdicht en moeten daarom altijd in een schuur of onder een overkapping geplaatst worden.

Binnenshuis

Tot slot raden wij je aan om tuinkussens zoveel mogelijk binnenshuis op te bergen. Zo zou een vaste plek op zolder of in de schuur een prima optie zijn. Hier is het namelijk droog en kan vocht geen vat op ze krijgen.